18 Aralık 2013 Çarşamba

Eski Sevgili

Eski Sevgili.
Eski sevgili diye bir laf var çoğumuz sık sık kullanıyoruz. Sevgilinin eskisi olur mu? Eski ise neden sevgili diyoruz. Bir çok soru doğurur aslında iki kelime. Bir de 'eski sevgiliyi unutmak' diye bir video geziyordu internette. Yaşlı bir amcamız da cevap veriyor.
-Niye unutalım ki o da güzel bir hatıra sonuçta.

Cümlesinin devamını getiriyor sonra '' İnsanlar unutmak için sevmez ki'', durup bir düşününce çok mantıklı geliyor bana. İnsan unutacağı, unutmak istediği şeyi neden yapsın ki ? Ya da yaparken zevk aldığı kim bilir belkide hayatının en mutlu günlerini geçirdiği bir insanla ayrıldıktan sonra onu niye unutmaya çalışır ki ?
Eski sevgiliyi ya kahramanınız olarak görürsünüz, ya da geçmişte kalan biri. Ama sadece geçmiş kalmakla bitmez. Yaralar geçmez. İzleri hala sızlamaktadır belki.
-İşte o zaman ona 'Eski' denmez.
Bazen insan öyle özler ki. Yapamayacağı hiçbir şey, katlanamayacağı hiçbir acının kalmadığını düşünür. Bu durum isyan derecesine kadar gelir. Belki kendine zarar dahi verir. Ancak aradan zaman geçtikten sonra anlar, tüm bu hissettiklerinin bir gün geçeceğini, sonra o günü beklemekle geçmeye başlar ömrü. Bu bir kısır döngüdür adeta. Bitmek bilmeyen bir yolda yürümektir.

"Bazen insan öyle özlenir ki; özlenen bilse, yokluğundan utanır." *Aziz Nesin*

İnsanlar unutmak için sevmez ki!
http://www.youtube.com/watch?v=f2DoLkMXG1g

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder